Bulletin k utkání
Black Angels - SOKOLI Pardubice
PREVIEW: Poslední zápas základní části

PREVIEW: Poslední zápas základní části

Již tuto sobotu muži A uzavřou základní část proti Sokolům z Pardubic, se kterými se pak následně střetnou i v play-down. Pro Bleky to tak bude příprava na souboj o udržení Superligy, tudíž by bylo ideální, aby ZČ zakončili vítězstvím. Pojďme si společně projít předzápasový pohled.

BLACK ANGELS zakončí základní část Livesport Superligy na 11. místě, záležet bude na tom, zda se jim navýší počet z aktuálních 23 bodů. Naposledy Bleci padli s Chodovem, kdy na pražského rivala nestačili v Lounech poměrem 4:10, čímž definitivně skončily naděje na vyřazovací část. Po prohře s pražským Chodovem se tak svěřenci Tomáše Janečka museli přepnout do módu přežití, jelikož o to jim v následujícím play-down půjde a sobotní zápas jde brát za přípravu na ostré zápasy, které se odehrají příští víkend.

Před závěrečným kolem je na pozici nejproduktivnějšího Anděla s 28 body Matouš Burian, jenž v 24 zápasech vsítil 17 branek a k tomu přidal 11 asistencí. Společně s Jakubem Hromadou tak kralují střelcům pražského celku. Statistice asistencí vévodí s 16 nahrávkami Jakub Renčín. Uvidíme, zda poslední zápas základní části Livesport Superligy nějakým způsobem zamíchá s lídry týmové produktivity, nebo zda si pozici výše jmenovaní hráči udrží.

Brankoviště bude v posledním kole hájit někdo z dvojice Ondřej Matiášek - Daniel Pfeifer. Marek Netopilík je stále mimo aktivní soupisku kvůli zdravotním problémům. Jasnou jedničkou pro play-down je tak jistě dvaatřicetiletý Ondra Matiášek, jenž v této sezóně naskočil do 19 duelů, ze kterých si odnesl úspěšnost zákroků přes 72 procent a průměr 7,24 inkasovaných gólů na zápas. Jeho mladší kolega Pfeifer zasáhl do 3 utkání, v rámci kterých kryl 68 % střel soupeřů a průměrně obdržel 12 branek na zápas. 

Sokoli z Pardubic získali z dosavadních 25 zápasů pouhých 8 bodů a na třináctý BUTCHIS ztrácí 6 bodů, tudíž je jasné, že i oni završí základní část na posledním místě, bude pouze záležet na tom, zda bude v kolonce bodů svítit jednociferné nebo dvouciferné číslo. Poslední dny se v Pardubicích řešil především odchod Ladislava Štancla, šéftrenéra a bývalého trenéra pardubického A-týmu, jenž se od 1. května přesune do Mladé Boleslavi, kde bude pracovat na rozvoji mladých hráčů. Do play-down tak pardubické hráče povede bývalý hráč a nynější trenér A-týmu, Martin Zozulák.

Nejproduktivnějším Sokolem je momentálně Radek Drba, který v 25 utkání zapsal 26 kanadských bodů za 17 přesných zásahů a 9 nahrávek. Osmnáctiletý Drba je zároveň vedoucím střelcem pardubického celku. Tabulku asistencí vede s 11 nahrávkami dvojice David Žáček a Ralfs Polis. I zde je teoreticky možné, že nejproduktivnějším hráčem po 26 kolech nebude Drba, jelikož mu na záda dýchá lotyšský Ralfs Polis, jenž doposud nasbíral 25 bodů za 14 branek a 11 asistencí.

Brankoviště jasně patří dvaadvacetiletému Halešovi, který v této sezóně naskočil do 17 utkání, ze kterých odcházel s úspěšností zákroků 73,54 % a průměrem 7,49 branek na zápas. Pokud vezmeme v potaz umístění Pardubic v tabulce a formu celého družstva, tak čísla Martina Haleše jsou spíše nadprůměrná, jelikož úspěšnost zásahů má o něco lepší než například Matiášek, jehož tým však neobdržel ani zdaleka tolik gólů jako pardubický celek. Pokud si tuto formu Haleš přenese do play-down, nebudou to mít střelci z řad BLACK ANGELS příliš snadné. Dvojku dělá v Pardubicích dvacetiletý Matěj Denemark. Tento mladý gólman odchytal 12 duelů s úspěšností zákroků 67,31 procent a průměrem 10,16 inkasovaných gólů na zápas.

Utkání bude jistě zajímavé, jelikož by mohlo nastínit průběh následující série o udržení místa v Livesport Superlize. Můžeme tedy očekávat velmi napínavý, avšak silový florbal, kde bude rozhodovat každá chyba či zaváhání. Utkání se odehraje tuto sobotu 2. března od 17:00 na půdě SH Dašická Pardubice. Zápas můžete sledovat prostřednictvím komentovaného přenosu, který bude k dispozici na videoplatformě ČF.

Držte klukům palce!

Zpět na úvod